Recept van Bas

Bas is niet zo'n kok eigenlijk. Hij probeert zo af en toe eens wat uit. “Laatst had ik gebakken krieltjes en wilde spinazie met gele paprika klaargemaakt. Vond ik echt wel lekker...”

Bas' voorjaarsmenu (voor 2 personen)
500 g krielaardappeltjes, olie en/of boter, 750 g wilde spinazie, 1 gele paprika, peper en zout

Bereiding
Was en borstel de krieltjes. Als de krieltjes wat groter zijn, is het handig ze een paar minuten vóór te koken. Was de spinazie, laat uitlekken en snijd alleen de hardste onderkant van de stelen weg. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in stukjes.
Verwarm in een koekenpan olie en/of boter en bak de krieltjes (regelmatig omrollen!) tot ze lekker bruin zijn.
Bak de stukjes paprika in olie in een wok of een hapjespan. Kook intussen een ketel water, snijd de spinazie grof en overgiet het met het kokende water. Laat even uitlekken en roerbak de spinazie nog even met de paprika mee. Wie wil, doet er nog wat peper en zout in.
Lekker en makkelijk. Goed te combineren met allerlei soorten vlees of vis, een gebakken kaasplak of een vegetarische burger.