Recept van Jeroen
Met de pure smaak van goede groente, lekkere tuinkruiden en jonge aardappeltjes doe je de kip absoluut eer aan!
Zomerbord met kip, kapucijners, krieltjes en kropsla
4 biologische kipfilets, peper en zout, 8 takjes dragon, 2 (roma)tomaten, (room)boter, olijfolie, 1 tot 1,5 kg krieltjes, 1,5 tot 2 kg verse kapucijners, kropsla, dressing
Bereiding
Was en borstel de krieltjes. Dop de kapucijners en doe ze in een pan met water tot ze net onder staan. Kook de krieltjes, ongeschild, in 10 tot 20 minuten gaar.
Snijd intussen de kipfilets met een scherp mes horizontaal in en klap ze open. Bestrooi de binnen- en buitenkant met wat zout en peper. Leg 2 takjes dragon en een halve, in schijfjes gesneden tomaat op de binnenkant en klap de kipfilets dicht. Bak ze rondom bruin in een mengsel van (room)boter en olijfolie.
Breng tijdens het bakken van de kipfilets de kapucijners met wat zout in het water aan de kook. Houd ze nét aan de kook tot ze gaar zijn (5 à 7 minuten). Giet het kookwater af en schud de kapucijners voorzichtig om met een paar klontjes boter.
Giet de krieltjes af en maak voor ieder een mooi bord met kip, kapucijners en krieltjes. Malse kropsla erbij met een lekkere dressing maakt het helemaal af!
|
|
|