Recept van Klaas
“Ik heb geen favoriet recept. Mijn favoriete kookboeken zijn ‘Gerechten uit de tuin van Eden’ geschreven door Loethe Olthuis en het kookboek van VELT (Vereniging voor Ekologische Leef- en Teeltwijze). Het eerste boek is niet meer in de handel: ik ken het uit de tijd dat ik bij Trajekt Theater uit Gouda werkte en daar op locatie door een kok uit dit boek werd gekookt. Het tweede boek geeft veel basisrecepten voor alle groenten. Aan een strikt vegetarisch dieet zijn gezondheidsrisico’s verbonden. Maar ook aan de westerse leefwijze! Gezonde voeding kan helpen gezond te leven en goede ingrediënten maken koken leuker en eten lekkerder.”
Klaas geeft een impressie van zijn kookkunst, probeer het ook eens op die manier!
Pangafilets met prei en een lauwwarme aardpeersalade
Pangafilets, goede olijfolie, prei, wat sla, aardpeer, walnoten
Bereiding
“Ik had panga-filets gekocht en die deed ik, bestreken met goede olijfolie (uit ons kerstpakket!), een minuut of 12 in de oven op ongeveer 200 graden. Ongeveer hoor, want ik heb een inschatoven. Ik kan me nog prei herinneren en ik had het ingepakt als pakketje in de oven. Omdat ik het niet helemaal vertrouwde, heb ik het toch halverwege het proces overgedaan in koekenpannen en zo de filets afgebakken. Het was lekker…
Voor de lauwwarme salade schraapte ik eerst aardpeertjes schoon en kookte ik ze kort vòòr. Daarna in plakjes gesneden, gebakken en gemengd met sla en walnoten.”
|
|
|