Recept van Mieke
“Als je voor meer mensen kookt, is een makkelijk ovengerecht als lasagna ideaal. Blijft er iets over (wat bij deze lasagna niet vaak gebeurt...), dan is het de volgende dag prima in de oven of in de magnetron op te warmen. Nu ik het vaker maak, kom ik op steeds meer variatie-ideeën. Laatst heb ik één laag courgette-tomatensaus vervangen door een laag spinazie met een restje blauwe kaas erdoor, ook heerlijk!”
Lasagna met courgette
±750 gram courgette, 2 tenen knoflook, 1 grote ui, olie, zout en peper, (verse) oregano, fles gezeefde tomaten of ? liter zelfgemaakte (dunne) tomatensaus, 1 dl slagroom, voorgekookte lasagnavellen, 150 à 200 gram geraspte kaas
Bereiding
Was de courgette (schillen hoeft niet!) en snijd in (halve) plakjes van een halve cm dik. Pers de knoflook en snipper de ui. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Fruit de ui met de knoflook zacht in de olie (in een wok of een grote braadpan). Voeg de courgetteplakjes toe en roerbak een paar minuutjes met zout, peper en oregano. Doe de gezeefde tomaten/tomatensaus erbij laat op een zacht vuur nog 5 minuten pruttelen. Roer de slagroom erdoor en haal van het vuur af.
Vet een ovenschaal in en beleg de bodem met lasagnavellen. Beleg deze met een laag courgette-tomatensaus, daarop weer een laag lasagna en zo maar door. Eindig met een laag saus en bedek deze helemaal met geraspte kaas. Zo'n 30 tot 35 minuten in de oven en klaar!
|
|
|