Recept van Yvon
“Voor een recept moet je bij mij niet zijn... Ik kook namelijk met wat ik aantref in mijn koelkast, 'aangelengd' met wat creativiteit en intuitie. Daar komt toch dagelijks weer een lekker maaltje uit voort, maar hoe ik dat ook alweer gedaan heb??”
Toch...: het valt Yvon op dat nog steeds veel klanten niet bekend zijn met een aantal minder gebruikelijke bereidingswijzen van groenten en daarover geeft ze hier graag prijs:
-dat je biologische aardappels, evenals de pompoen, niet hoeft te schillen
-dat je bietjes ook rauw kunt eten, geraspt door/als een salade (als het bietje te gronderig smaakt, is dat makkelijk op te heffen door wat diksap toe te voegen)
-dat aardpeertjes in de schil gekookt kunnen worden en je ze dan gewoon kunt uitlepelen als de schil dik is. Is de schil dun, dan eet je ze met schil en al
-dat winterpostelein en raapsteeltjes niet alleen lekker zijn in de stamppot, maar ook als salade, bijvoorbeeld gecombineerd met stukjes fruit als appel en mandarijn en een sausje van yoghurt met knoflook
|
|
|